Hitta en bra dräneringsfirma

När man tror att man behöver husdränering och inte känner att man kan göra det själv måste man hitta en firma som kan utföra uppdraget. Det är inte alltid det lättaste, men med tanke på hur mycket det kommer att kosta måste man låta det ta den tid det tar. Genom att välja rätt kommer man inte bara att kunna spara tusentals kronor, utan tiotusentals. Lyckligtvis så finns det ett stort antal firmor runt om i landet som utför dräneringsuppdrag, och på de allra flesta platser kommer man att ha flera alternativ att välja mellan.

Kan kräva en del efterforskning
Att hitta dräneringsfirmor i ens närområde behöver inte heller vara så svårt. Tack vare olika onlinetjänster som Gula Sidorna och liknande, kan man med ett par enkla sökningar hitta de företag i ens närområde som utför dräneringsarbeten. Men att sedan sålla mellan alla de olika alternativ som finns är inte helt lätt. Det man får göra är helt enkelt det man egentligen alltid ska göra innan man anlitar hantverkare: kolla in referenser. Vilka dräneringsarbeten har företaget utfört tidigare, och hur framgångsrika har de varit? Vad anser tidigare kunder om företaget? Det här kan kräva en del efterforskning, och man kan givetvis inte enbart gå efter företagens hemsidor, utan man får helt enkelt göra det själv. Hör efter bland vänner och bekanta om de har några erfarenheter av husdränering, kolla runt på nätet i olika forum och så vidare.

dränering

Dock, till att börja med så bör du inte fokusera på prisuppgifter, utan i stället vilka dräneringsfirmor som är kända för att göra ett bra jobb, med minimal åverkan på tomten. Skälet till att det är ovanligt att dräneringsfirmor inte anger pris på sina hemsidor är att varje dräneringsuppdrag är helt unikt, och priset för att dränera två identiskt stora hus kan variera enormt. Dräneringsfirmor vill se huset och tomten innan de lämnar en prisuppgift.

När man sedan har fått fram några olika namn på kunniga dräneringsfirmor ber man dem helt enkelt om offerter. Det innebär att de kommer att åka ut till dit hus och se efter hur förutsättningarna ser ut. Bli inte förvånad om prisuppgifterna från de olika dräneringsfirmorna skiljer sig rätt så mycket åt – de har helt enkelt gjort olika bedömningar. Slutligen, det är tillrådligt att välja fast och inte löpande pris. Löpande pris innebär att kostnaderna för arbete kan skjuta i höjden; med fast pris garderar man sig till stor del mot det.